Как да продадем имот експресно в Русе

Факторите, който водят до решение за продажба на имот са много и разнообразни, но константата е, че веднъж взели това решение, всички искаме процеса да се осъществи максимално бързо, на цена близка до желаната от нас.

Статистическите данни ясно показват, че продажбата на едно жилище обикновено се осъществява в рамките на 45-50 дни, тоест около месец и половина. И това е при положение че всички параметри на сделката са оптимални – локацията е търсена, имота е в добро състояние, добре разположен е ценово на пазара, и всички документи са вече извадени и изяснени, или поне няма някаква конкретна специфика в документацията, която да забави процеса.

В някои случаи обаче, времето може значително да варира, като често при не-добро маркетиране и рекламиране може да отнеме месеци или дори години.

Експертите от сайта на Русенски обяви за недвижими имоти Реалистимо споделят работещи съвети за по-бърза продажба на недвижим имот, които са изключително лесни да прилагане:

Промотиране и реклама на жилищен имот

Промотирането на имота е изключително важно за ускоряване процеса на продажбата. До колкото повече хора достигне вашата обява, толкова по-голям е шанса един от тях, да търси точно такъв имот.  Може да решите да използвате услугите на имотна агенция, и те по утвърдени маркетингови канали да поемат рекламирането на имота ви, срещу предварително договорен процент от продажната цена.  Друг вариант е сами да го обявите.

Сайта за безплатни имотни обяви в Русе Realistimo.com дава възможност да публикувате имота си, като гарантира че благодарение на масираните рекламни кампании, които провеждаме ежемесечно, той ще бъде видян от много потенциални купувачи. Но това е само първата стъпка. Ето на какво трябва да обърнете внимание при публикуване на нов имот за да ускорите процеса на продажба:

Снимките

Снимките са може би най-важната част от обявата на апартамент или къща. Това ще е основната причина за огледи от потенциални купувачи и изискват особенно внимание.

Препоръчваме предварително изчистване на помещенията, включване на всички осветителни източници, както и отваряне на завесите. Снима се от ъгъла на стаята за да бъде заснето цялото помещение. При възможност използвайте широкоъгълната камера на телефона. Снимки заснети в HDR режим също са добра идея.

При публикуване на обявата, препоръчваме да добавите повече от 10 снимки за да могат потенциалните купувачи да добият по-добра представа от разположението на дома. Ако предлагате двустаен апартамент за продажба в Русе например, добра идея е да заснемете и двете стаи, както и баня, тоалетна, кухня, коридор и всички допълнителни помещения.

Важен момент е коя снимка ще изберете за главна, тя е първото което потенциалните купувачи ще видят. Препоръчително е да се избере снимка на всекидневна, или снимка на най-луксозната част от жилището.

Описанието на обявата

При публикуване на обява за апартамент е важно да се опише много подробно не само състоянието на самия апартамент, но и общото състояние на сградата в която се намира, състоянието на входа и паркинга около сградата. Информация за инфраструктурата на квартала – детски градини, училища, места за отдих, спирки на градския транспорт, супермаркети и денонощни магазини също би била много полезна.

При продажба на къща е важно да снимате градината и екстериора на къщата. Добра идея е да изберете слънчев ден за снимки, както и предварително да подготвите и да почистете двора. Обърнете внимание на градината – голям процент от потенциалните купувачи са се насочили към покупка на къща, точно заради нея.

Допълнителна реклама на обявата

След публикуване на обявата си не забравяйте да я споделите в социалните мрежи. Това допълнително ще помогне повече хора да стигнат до предлагания от вас имот. Вашият социален кръг от хора ще имат в предвид, че продавате имот и можете да сте сигурни, че ще се свържат с вас, ако те или техни познати търсят имот сходен с предлагания от вас. Така допълнително ще ускорите процеса на продажба.

Публикуване на обяви за имоти в сайта имотни обяви Realistimo.com е безплатно за частни лица и собственици на жилищни имоти, като с това целим да ви асистираме за по-бърза продажба на предлагания от вас имот в тези трудни епидемични условия.

Exit mobile version