Как да изберем правилния комплект ангренажен ремък за нашата кола?

Автомобилният механизъм на работа е изключително сложен и изисква постоянна проверка. Една от задължителните части за незабавна смяна по време на дългогодишна употреба на колата, е ангренажният комплект. Ремъкът има основна роля в отделянето на газове към цилиндрите, пречистването им и съответно отвеждайки ги през ауспуха на превозното средство. При втора ръка кола е наложително да предприемете смяна освен ако продавача не разполага с легитимиран документ за скорошна такава. Въпреки това, трябва да сте запознати със състоянието на двигателя, за да се насочите към правилния комплект.

Как функционира ангренажният ремък?

Основният елемент е лента, изработена от каучук на висока техническа или полимерна основа, а при по-старите превозни средства се използва верига. С помощта на дадения лентовиден предмет, газовете преминават в цилиндрите. Движението се предава по автоматичен начин от коляновия към разпределителния вал в точно определен момент. Правилната централизация се получава с взаимодействието на ролките. Водната помпа също се задейства с помощта на кръгообразния каучуков елемент. В доста от онлайн магазините може да откриете точния за вас комплект ангренажен ремък, съдържащ всичко необходимо.

Какво включва комплектът?

Принадлежностите при наложителна смяна на елементите от двигателя включват:

-ангренажен ремък(верига) — осигурява синхронично взаимодействие между валовете в двигателя;

-обтягащи ролки — поставят се върху двигателя с помощта на гаечен ключ или шестограм, с цел разхлабване;

-отклоняващи ролки — монтира се предварително в моторния блок, преди да се прикрепи към мотора на автомобила;

-крепежни елементи — служат за допълнителна намеса за прикрепване на отделни ангренажни детайли при монтирането.

Водната помпа също е налична при някои от комплектите като представлява основен компонент.

Проблеми при автомобилите

Специалистите от Maxcar препоръчват да прибегнете към смяна на повечето консумативи при проблеми като забавяне при стартиране, повишена консумация или лек шум от вътрешната част на мотора. При изминати 60000 километра или около 3 години, е необходимо да се насочите към подмяна на ангренажните компоненти. Комплектите са добър вариант да разрешите възникналите проблеми с автомобила и да удължите живота му. Редовното обслужване ще осигури безопасност, оптимална работа с превозното средство, както и спокойствие на пътя.

Exit mobile version