Как да изберем правилните резервни части за нашия автомобил?

Голямото разнообразие от авточасти прави изборът труден и времеемък. Онлайн магазините прилагат различни методи за опростяване на търсенето и намирането на нужните елементи, чрез умни търсачки, филтри и стъпков процес. По-долу от онлайн магазин ТопКар ще ви запознаят с този въпрос по-подробно.

Как онлайн магазините правят избора на авточасти лесен и бърз?

Предимството на виртуалните сайтове е възможността за възползване от различни филтри и интерфейс. За да предложи системата подходящите компоненти, тя ви прекарва през поредица от стъпки, в които от вас се изисква отбелязване на определена информация, на база на която накрая ще получите и търсените авточасти онлайн.

След избора на категория продукти, потребителят има възможност онлайн да конкретизира търсенето си чрез специалните филтри. В зависимост от особеностите на интересуващите ви части, ще откриете и възможности за отбелязване на определена марка, модел и други. Системата за секунда скрива несъответстващите на избора ви авточасти и ще покаже всички останали.

Онлайн търсачката също е възможност за бърз подбор. Необходимо е да въведете името на съответния детайл и услугата веднага ще изведе списък с предложения, за да конкретизирате търсенето си. На следващия етап трябва да посочите марка, модел, година и модификация на превозното средство, за по-релевантни резултати.

Какви други начини за онлайн избор има?

За намирането на точните компоненти може да използвате номера на рамата или т.нар. VIN код. Необходимо е да знаете модела, марката и годината на производство на автомобила. За въвеждането му се използва специална услуга, която все повече онлайн магазини внедряват в платформите си. Чрез него получавате пълна информация за автомобила и каталожни номера на съответните резервни авточасти. VIN кодът ще откриете в талона на колата или под капака на двигателя. Това е 17 буквено-цифрен идентификационен номер на автомобила, който се въвежда в специалното поле.

Какви видове авточасти има?

При избора е важно дали купуваме оригинали или заместители. Съществуват следните разновидности:

Как да разпознаете фалшивите от оригиналните авточасти?

Много често се срещат фалшификати, представяни за оригинали или OEM варианти, но с много ниско качество. Най-видимият белег за това е тяхната цена. Ако е наполовина по-ниска от тази на оригинала, не бързайте да поръчвате. Може да направите онлайн проверка какви са и останалите предложения за подобен детайл.

Разгледайте опаковката и се опитайте да откриете несъответствия и разминавания с дизайна или нюансите на цветовете на логото, начинът на изписване на надписа, изкривяване на буквите и т.н.

Направете визуален оглед на състоянието на детайла. В голяма част от случаите има малки, дори почти незабележими, разминавания, като изпъкнало покритие, дефектна заварка, асиметрични форми в дадена област от компонента и т.н.

Exit mobile version