Как да изберем подходяща чанта – най-важните правила

Дамската чанта е основен аксесоар на всяка жена. Разнообразието от форми, размери и модели чанти позволява на модните фенове да експериментират с визията си, допълвайки я със стилни акценти. Всяка жена трябва да овладее основите на етикета на чантата, защото без тях е невъзможно да се създаде модерен и хармоничен образ.

На какво да обърнете внимание при избора на чанта

  1. Поводът

Различните поводи се нуждаят от различен стил чанти. Като цяло по-малките чанти ви правят да изглеждате по-изискани. Затова клъчът или малката чантичка на верижка като чанта валентино трябва да се носят с официална рокля, а големите чанти са по-подходящи за ежедневието и офиса. Със сигурност голяма чанта тип торба не бива да присъства във визията ви, когато отивате на официално събитие или парти вечер. Тя ще е най-подходяща за вашя шопинг. Комбинирайте я с тениска, дънки и сникърси, но не и с обувките на високи токчета. Това облекло ще подхожда и на чантата през рамо или пък на раница. За офиса изберете изчистена кожена правоъгълна дамска чанта. Ще се съчетае чудесно с костюма и палтото ви.

  1. Размерът на чантата

Както вече споменахме, малка чанта ви придава по-изискан вид, докато голяма чанта обратното. Разбира се, малката дамска чанта може да се носи и в ежедневнието, но все пак помислете дали ще успее да събере всичките ви необходими вещи.

  1. Моделът

Може би не сте се замисляли, но има модели, които биха подхождали най-добре на вашата фигура. Например, ако сте с дребна фигура, няма да е удачно да носите големи чанти и обратното – по-едрите дами е добре да залагат на по-обемни чанти, за да постигнат нужния баланс. Ако пък имате много широки гърди и рамене, трябва да избягвате чанти през рамо с дълги дръжки.

  1. Цвят

Съчетайте вашата чанта с останалите си дрехи, обувки и аксесоари. Може да изберете обувки в същия цвят или тон. Например кафявото подхожда на всички нюанси на бежовото – от светъл нюд то тъмен шоколад.

Какъв модел да изберете

Избирайки подходящия модел, трябва да имате предвид всички особености на чантата, поводът и разбира се, личните ви предпочитания. Например, силно украсен клъч с кристали и перли може да бъде перфектно съчетание с вашето елегантно облекло за парти или сватба. Дамска чанта с къса дръжка лесно може да стилизирате с различни видове тоалети. Голямата чанта пък е практичен избор, който върви с всяко ежедневно облекло. Ако искате да получите по-небрежен външен вид, можете да опитате с чанти през тялото или пък с дамска раница. Раницата все повече навлиза в дамския гардероб поради своята практичност и се предлага в разнообразни модели – от спортни до малки елегантни кожени модели. Това я прави чудесен избор, когато търсите удобство и модерен външен вид.

Има ли универсален модел чанта?

Ако търсите чанта, която да подхожда на по-голяма част от вашия гардероб, заложете на чанта с универсален цвят – черно, кафяво, бежово. Те се съчатват успешно с всякакви цветови комбинации. Все пак имайте предвид размера и модела. Мини чантите са шик, леки и невероятно лесни за носене от деня до вечерта. Най-вечният и универсален стил на дамска чанта обикновено е тази със среден размер, която е по-голяма от клъч. Ескпериментирайте с материали и цветове, за да намерите перфектната чанта за целия ви гардероб и личен стил.

Exit mobile version