Какво ни поднася спортният календар през септември?

Деветият месец от годината по традиция е един от най-натоварените в календара, що се отнася до интензитета на големите спортни събития. И 2023 не прави изключение, като през септември откриваме не само изобилие от футболни мачове на най-високо ниво, но и редица състезания и форуми в други спортове. Така че всеки нов клиент в Winbet може да се възползва от офертата на букмейкъра, фокусирана върху спортните залози. Всъщност, стартовият бонус на този оператор е отворен и към казино игрите, но специално за почитателите на спорта предложението е особено изгодно.

Да започнем от футболните страсти. Вече всички клубни първенства са стартирали, като са изиграни по няколко кръга от топ лигите в Европа. Така любителите на прогнозите вече могат да се ориентират по-добре кои отбори се намират в добра форма и кои все още не са в час в началните етапи на кампанията. Освен това има и мачове на ниво национални отбори, като квалификациите за Евро 2024 навлизат в решаваща фаза.

Но естествено, всички фенове чакат старта на Шампионската лига. През този сезон за последно груповата фаза за последно ще се играе по познатата ни до момента формула, която ще бъде променена догодина. Ще се оформят и груповите фази на другите два европейски клубни турнира, като отново има един сигурен български участник в лицето на Лудогорец.

Ще продължи ли фурорът на Джокович?

Това е месецът, в който научаваме името и на шампионите от последния турнир от Големия шлем – US Open. Погледите отново са насочени към Новак Джокович, вече спечелил два трофея през 2023-та в Мелбърн и Париж, като сега ще се опита да подобри рекорда си с 24-та мейджър титла. Но Карлос Алкарас демонстрира във финала на Уимбълдън, че може да спре хегемонията на сръбския Джокер, така че ни предстои особено вълнуващ турнир в Ню Йорк.

И това не е всичко. Световното първенство по лека атлетика вече остава зад гърба ни през септември, но пък се определят носителите на трофеите в Диамантената лига. Финалите са в средата на месеца в Юджийн (САЩ), където преди година се проведе шампионатът на планетата. Във Формула 1 пък предстоят три старта в Италия, Сингапур и Япония. Вярно е, че шампионатът изглежда решен в полза на Макс Верстапен, но надпреварата на пистата винаги е интересна.

Отново обръщаме поглед към волейболните национали

Едно от големите спортни събития, които се провеждат в деветия месец на годината, е свързано с България. Страната ни е един от четирите домакини на Европейското първенство по волейбол за мъже, а Варна е градът, който ще приема мачове както от груповата фаза, така и от елиминациите чак до четвъртфиналите. Така че погледите отново ще бъдат насочени към националния отбор, воден от Пламен Константинов. Представянето по-рано през лятото в Лигата на нациите не беше на най-добро ниво, но сега пред родна публика очакванията са повишени.

Това няма бъдат и единствените волейболни емоции. Женският ни представителен състав също има важен ангажимент след участието си на Европейското първенство. Олимпийски квалификации очакват момичетата на България, като задачата със сигурност е доста трудна, но не и невъзможна.

Това са само част от важните спортни събития през септември. Така че и почитателите на различните колективни игри и индивидуални състезания, така и любителите на прогнозите не могат да се оплачат от липса на избор.

Exit mobile version