Какви промени носи в Русенско изборът на Десислава Атанасова за съдия?

Ако депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова бъде избрана за конституционен съдия, което е почти сигурно, това ще доведе до персонални промени при представителите на ГЕРБ и СДС в местната власт в Русенско.

Мястото на Атанасова като депутат от Русе ще заеме следващият в листата – областният председател на СДС и общински съветник от СДС в Две могили Драгомир Дамянов. Той вече е бил народен представител от ГЕРБ-СДС, но преференциите му на изборите през април 2023 г. не стигнаха да измести от второто място Георги Кръстев. Така в парламента Русенска област ще бъде представяна от Кръстев и Дамянов.

Изборът на Драгомир Дамянов за депутат ще предизвика размествания в Две могили. Мястото му като общински съветник ще заеме Велко Иванов от листата на СДС. Това обаче може и да не окончателно, тъй като на предишните избори, когато Драгомир Дамянов стана депутат, се стигна до името на Велко Иванов за съветник, но той се отказа и на негово място влезе Милка Трифонова. След него в листата сега е Маргарита Маринова.

Exit mobile version