Казусът с жилищата на бившия Захарен завод отново е на дневен ред

Казусът с ведомствените жилища на бившия Захарен завод в Русе отново е на дневен ред. Преди две години и половина се стигна до протести, тъй като домовете им трябваше да се продадат на търг, за да се покрият задълженията на фалиралия завод. Над 100 семейства бяха изправени пред опасността да останат на улицата посред зима. Тогава синдикът на завода обясни, че имотите ще бъдат предложени за закупуване първо на настоящите наематели.

Във вчерашния ден шест семейства са получили уведомления, че имат две седмици да купят жилищата си или да ги освободят. Имотите са много стари и в лошо състояние, въпреки направените подобрения от ползвателите им. Преди две години оценката на апартамент е била една, а сега вече е завишена с около 50 %. Цената на квадрат в момента излиза около 600 лв. и за 70 квадрата сумата надхвърля 40 000 лв.

Някои от обитателите след получаване на уведомленията обмислят да напуснат и да търсят жилище на свободен наем, други тепърва ще вземат решение какво да правят. Не е изключено отново да се стигне до протести, тъй като засега известия са пратени само до шест семейства от общо стотина и останалите тепърва ще изпаднат в същата ситуация.

Exit mobile version