Кадри от въоръжения грабеж в Николово, хората дават записи на полицията /ВИДЕО/

Въоръженият грабеж на магазин „Пацони“ в Николово разбуни местните жители. Повечето от хората са изумени от инцидента, тъй като селото се смята за спокойно място. Много от тях оказват съдействие на полицията, включително и с предоставяне на записи от видеокамери, които да помогнат за установяване на извършителите и идентифицирането на автомобила, с който са избягали.

От Районна прокуратура-Русе съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Продължават оперативните действия за установяване на самоличността на двамата извършители,  както и за събиране на доказателства по делото. Разследването е още в начален етап. Ако се установи кои са мъжете, ще се пристъпи към привличането им към наказателна отговорност.

Пред Русе Медиа кметът на Николово Марийка Генова коментира, че местните са обезпокоени, защото в случая става дума за нагло посегателство. „Да се влезе така, да се застраши животът на персонала, наред с кражбата, досега не беше се случвало. Имало е така преди години подобни случаи, но са били „кокошкарски“. Досега такова пряко посегателство на частна собственост в селото не е имало. Хората в това отношение поне живееха по-спокойно, така да се каже, си държаха къщите отворени. Полицията реагира снощи веднага, селото беше обсадено, всички изходи и входове към Николово бяха блокирани. Много от жителите на Николово съдействат на полицията и предоставят записи. Надявам се да ги заловят бързо“, каза още Генова.

Засега няма информация дали става дума за истинско оръжие или не. „Дали е било заредено, не мога да кажа. Знаете, че човек може да се изплаши и от детска играчка. Но такива неща са по-дръзки и ми се струва, че това ще разкрие почерка и психопрофила на извършителите“, смята кметът на Николово.

 

Exit mobile version