И тази зима: „Топлофикация Русе“ ще осигурява отопление и гореща вода на достъпна цена

„Топлофикация Русе“ предоставя отопление и гореща вода на едни от най-достъпните цени в страната. При годишна инфлация от 15% по данни на Националния статистически институт, цената на топлоенергията остава практически без промяна спрямо предходния регулаторен период. С утвърдените цени от КЕВР, поскъпването на парното и топлата вода за клиентите ни ще е само със  0,09%.“ коментира инж. Севдалин Желев, директор на дружеството.

По думите му промяната на стойността на парното и горещата вода е пренебрежимо малка, което ще помогне да не бъде натоварван семейният бюджет на домакинствата.

Изпълнителният директор на топлофикационното предприятие заяви, че всички коректни потребители на дружеството имат възможността да ползват целогодишно и гореща вода на изключително достъпна цена. Инж. Севдалин Желев посочи, че ежемесечно всички клиенти могат да станат част от програмата „Изряден клиент” и да получават битова гореща вода на пределна цена в размер на 12,50 лева без ДДС за всеки потребен и отчетен кубик.

Инж. Желев обясни, че съгласно условията на кампанията абонатите не трябва да имат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация Русе” и фирмите за дялово разпределение до последния ден на месеца, за който се издава фактурата. Той посочи, че е необходимо всички индивидуални уреди за дялово разпределение да са с преминала метрологична проверка и да са изпълнили в срок предписанията на дружеството и топлинните счетоводители за метрологична проверка и подмяна на уредите за дялово разпределение.

„В случай на неизпълнение на условието, абонатът възстановява правото да участва в програмата „Изряден клиент” от месеца, следващ месеца, в който е изпълнил предписанията и отговаря на другите условия на програмата.“, уточни инж. Желев.

„Последното изискване за ползване на гореща вода на пределната цена от 12,50 лева без ДДС е потребителите да са осигурили ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение чрез визуален, дистанционен отчет или предоставяне на данни чрез интернет сайта на „Топлофикация Русе”, посочи инж. Желев.

Директорът на предприятието уточни, че при неосигурен достъп за отчет клиентът губи правото да участва в програмата „Изряден клиент” както за текущия месец, така и за следващия.

Директорът на топлофикационното дружество обясни, че в случай, че стойността за един кубик битово гореща вода за съответният месец е по-малко от 12,50 лева без ДДС, клиентите заплащат цената, определена от фирмата за дялово разпределение.

Exit mobile version