И зам.-кметът Димитър Недев ще представлява НСОРБ и Русе в национален съвет

Русе вече ще има двама представители на Националното сдружение на общините в Р България в междуведомствените национални съвети по различни политики. Досега общината нямаше свои участници, а през новия мандат това ще бъдат зам.-кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев.

Зам.-кметът Димитър Недев е избран за зам.-представител на общините в Съвета по интелигентни транспортни системи, където представител ще бъде кметът на Враца Калин Каменов. Преди това стана ясно, че зам.-кметът Енчо Енчев ще бъде представител на НСОРБ в Съвета по библиотечно дело.

Законът за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) определя НСОРБ като официален представител на местните власти пред държавни органи, в процеса на разработване на предложения за промяна и усъвършенстване на правната уредба на местното самоуправление, при изготвянето на проектобюджета на страната в частта му за общините и при осъществяването на контакти и взаимодействие със сродни организации от други страни и в рамките на международни сдружения.

Съгласно Устава на организацията, НСОРБ представлява и защитава интересите на своите членове пред Народното събрание, Президента на Републиката, Министерския съвет, министерствата и централните ведомства, имащи отношение към проблемите на местното самоуправление.

 

Exit mobile version