Бебето и съпругът на 27-годишната жена от Русе също са с коронавирус

Три нови случая на коронавирус са констатирани в Русе, като сред тях има и дете, съобщиха от РЗИ-Русе. Става дума за тримесечното бебе на 27-годишната жена, която вчера бе съобщена като нов заразен в Русе. Детето е без симптоми, но е под постоянно наблюдение. Майка му, която беше на домашно лечение, вчера следобед е постъпила в Белодробната болница заради бронхопневмония. Тя е била транспортирана с линейка на „Спешна помощ“. Положителна проба е дал и 28-годишният й съпруг. Той еднократно е вдигнал температура до 37.8° С и понастоящем няма други оплаквания.

Третата положителна проба е на 41-годишна жена, която от края на миналата седмица е с отпадналост, болки по ставите и мускулите, лека хрема, болки в гърлото, леко затруднено дишане и температура до 37.2° С. Жената е в добро общо състояние и е на домашно лечение. Продължава извършването на епидемиологичното проучване, като до момента резултатите от PCR-тестовете на всички контактни лица са отрицателни.

Ст вчера в УМБАЛ „Медика“ на лечение се намира и мъж на 39 години от гр. Исперих, област Разград. Пациентът е в средно тежко състояние с пневмония, като за момента е стабилизиран. До Русе е стигнал със собствен автомобил. Оплакванията му, които датират от 23-ти юни, се изразяват най-вече в повишена телесна температура, загуба на апетит и суха кашлица. Добрата новина е, че през вчерашния ден от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ беше изписана 36-годишната жена, страдаща от коронавирусна инфекция, която на 15-ти юни беше приета в болницата.

Към момента на болнично лечение в област Русе се намират 13 пациенти, 11 от тях са от Разградска област, като осем са в УМБАЛ „Медика“ и трима в УМБАЛ „Канев“, един от област Търговище и един от Русе.

Exit mobile version