ИТН: Атаките са гаранция за подходящата номинация на Анатоли Станев за областен управител на Русе

„Има такъв народ“ в Русе излезе с позиция в защита на кандидатурата си за областен управител на директора на РИОСВ-Русе Анатоли Станев. Тя е провокирана от обществената реакция срещу назначаването му на този пост, след като екоактивисти и граждански организации изпратиха писмо до премиера Кирил Петков срещу тази номинация. От ИТН изтъкват в защита на Анатоли Станев професионалната му биография като юрист и като общински съветник в Русе. Той влезе в Общинския съвет през 2009 г. от несъществуващата вече партия „Северна лига” на мястото на осъдения на затвор Цветан Стефанов-Цецо Гербера, а през 2020 г. бе избран след конкурс за директор на РИОСВ-Русе.

Ето и цялата позиция на ИТН относно номинацията на Анатоли Станев за областен управител:

През последните няколко дни се развихри организирана атака срещу номинацията на ПП „Има такъв народ“ за областен управител на Област Русе. С оглед на изявите на неформални организации и насищане на социалните мрежи с неистини и манипулации заявяваме категорично подкрепата си за тази номинация. Заплахите и грубият, провокативен тон на атаките са гаранция за подходящата номинация на ПП „Има такъв народ“.

Анатоли Станев е доказан професионалист с 20-годишен правен опит, който гарантира знания и умения за познаване и решаване на проблемите на местната общност. Опитът му като адвокат дава реална възможност да защитава признатите от закона права на граждански и административни субекти. Това безспорно е свързано със задълженията на Областния управител, който трябва по право да реализира държавната политика на местно ниво. Малка част от този опит, от професионалната биография на г-н Станев, е свързана с работата му в държавната администрация. Дейността му като общински съветник и като член на ръководството на две постоянни комисии в Общинския съвет, както и на контрольор на общинско предприятие, доказват неговия професионализъм. Опитът, образователният ценз и личните качества на Анатоли Станев са гаранция за отговорното ни отношение към настоящето и бъдещето на Русе.

Ние бяхме и ще бъдем с лицата и имената си пред гражданите на Русе. Уважаваме правото на мнение и лична позиция на всеки човек и сме част от всички, които сбъднаха промяната. Миналата година по това време статуквото не просто решаваше настоящето на града ни, но и редеше планове за бъдещето му. Това завинаги вече е назад във времето. НО! Не бива да бъде забравяно и подминавано! Затова ние ще отстояваме позициите си и ще браним правото на всеки да го прави.

Силата е в истината и ние ще я отстояваме докрай!

Exit mobile version