Искрен Веселинов подаде оставка от ръководството на ВМРО с резерви

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов също подаде оставка като член на Изпълнителния комитет на партията въпреки резервите си спрямо това решение.

„Отговорността винаги е лична. Въпреки това дадох съгласието си по телефона за “колективна оставка” на целия Изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение. Поредица от политически грешки доведоха партията на просветения национализъм до жалки изборни резултати. Впрочем опитах се да предупредя, че сме се упътили натам, защото бъркаме интересите на партията с тези на избирателите й. Остава надеждата, че пътят за промяна е отворен и в Организацията. Дано тази промяна доведе до нейния рестарт и възстанови загубеното доверие. Всичко е в наши ръце, ВМРО-вци!“, заяви в профила си във фейсбук Искрен Веселинов.

По-рано вчера от ВМРО разпространиха съобщение, че „след анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство“.

 

Exit mobile version