Ирина Мъндоиу пред бизнес лидери: „Оргахим е компания с велика история в Русе

„Оргахим е компания с велика история в Русе – произвежда бои от 1901 г. Интегрираното производство – от производството на суровини до производството на крайни продукти, ни дава възможности за бързо израстване и адаптиране, предлагайки най-доброто на пазара. Това е нашето голямо предимство”, каза Ирина Мъндоиу – групов изпълнителен директор на Policolor Orgachim, пред бизнес лидери от Белгия, Люксембург, Румъния, България и Молдова.

Както Русе Медиа писа, русенското предприятие бе домакин в рамките на първото издание на „Дунавски бизнес дни“ 2024: „Врата към партньорствата в преход“. Инициативата е на Белгийско-люксембургската-румъно-молдовска камара (BEROCC), в сътрудничество с Българо-румънската търговско-промишлена палата и Бизнес клуб Белгия-България-Люксембург и цели да насърчи трансграничните бизнес отношения, да проучи възможностите за инвестиции и да улесни

„Оргахим“ бе първото предприятие в натоварената работна програма на бизнес делегацията. Русенското дружество,  част от групата Policolor Orgachim и един от най големите работодатели в Русе с над 450 служители и водещ производител на бои и лакове в страната.

По време на обиколката си из предприятието, гостите от петте държави получиха информация и за цялостната дейност на групата Policolor Orgachim. Тя има повече от 665 служители, 4 предприятия, над 6600 магазина, които предлагат нейни продукти. За миналата година оборотът надхвърля 71 млн. евро. Произведени са  над 35 000 тона бои и повече от 20 000 тона химически продукти. „Оргахим“ изнася бои и лакове за повече от 30 държави в света.

Програмата на „Дунавски бизнес дни“ 2024 продължава с още срещи в региона и формати за бързо създаване на мрежи и запознаване с потенциала за сътрудничество и създаване на партньорства от целия Дунавски регион и извън него.

Exit mobile version