Институции и партии в Русе отдадоха поотделно почит към Апостола

Институции и партии в Русе отдадоха поотделно почит към Апостола на Свободата по случай 185-годишнината от рождението му. До момента единствено през февруари т.г. имаше обща церемония във връзка с годишнината от гибелта на Дякона.

Това разделение в честването на Апостола или поне липсата на церемония, след като вече има паметник, изненада русенци. Те изразиха разочарованието си, че Левски не е почетен с общоградско събитие.

Така днес пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците първо цветя поднесоха кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. По-късно се състоя и обявеното от ВМРО-Русе и Сдружение „Приказка за България“ честване, на което бяха поканени и русенци, само че едва вчера следобед. На тържеството присъстваха съпредседателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов и отново Иво Пазарджиев. Присъстващите почетоха паметта на Апостола с минута мълчание и бяха поднесени венец и цветя.

По-рано през деня пък младежите от Русенската студентска организация на ВМРО раздадоха 1000 картички с изображение на Паметника на Левски в Русе.

Exit mobile version