Институциите се захванаха с бетонните прегради на пътя Русе-Кубрат

Зам.областният управител на Русе Людмил Христов участва в среща с представители на фирма „Автомагистрали – Черно море” АД, гр. Шумен. Поводът бе казусът, който Русе Медиа разказа –  поставените бетонни прегради в участъка край село Тетово по пътя Русе-Кубрат, които напълно блокират движението през ремонтирания път, и недоволството на водачите.  Срещата днес бе по инициатива на зам.областния управител на Разград Драгомир Златев.

Според изпълнителя причината е, че новият участък от пътя все още не е въведен в експлоатация. Людмил Христов настоя да се предприемат максимално бързи и адекватни решения за разрешаване на проблема, за да могат хората да използват отсечката възможно най-скоро. „Не е нормално обществото да се превръща в заложник на документални неуредици“, заяви още зам.областният управител.

По думите на представителите на фирмата, извършила ремонта, причина за забавянето имат и от строителния надзор. Беше отчетено, че за пътя има и неразплатени финансови средства. Проблемът е, че все още пътният участък се води в активите на „Автомагистрали – Черно море” АД, гр. Шумен. Едва след като трасето премине в активите на Агенция „Пътна инфраструктура“, оттам ще могат да вземат самостоятелно решение и да се избегнат всякакви подобни блокирания.

Към момента се използва обходен маршрут, по който е създадена временна организация на движението. За съжаление обаче пътят е в лошо състояние и има предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Освен това придвижването на селскостопанска техника в сегашния активен земеделски сезон оттам е почти невъзможно.

В днешната среща беше участваха още представители на фирмата за строителен надзор, Областно пътно управление – Разград, както и представители на зърнопроизводителите.

Exit mobile version