Иновация превръща триколка в електрически миниавтомобил/ ВИДЕО/

Електрическите триколки, които се внасят от Китай, навлизат все по-масово употреба, особено в малките населени места. Вариантите по размери и технически параметри са различни, като цената им се движи от 900 до около 2000 лв. Практични са и се ползват от по-възрастното население в селата, за да не се налага да вървят пеш до центъра, за да си напазаруват.
Атанас Георгиев от село Борисово обаче е решил да превърне триколката си в семеен електрически автомобил. Той е внесъл редица подобрения по превозното си средство и пътува с него между населените места.
Срещаме го в Сливо поле, където е напазарувал и заедно с жена си се отправя към дома си в Борисово, което е на около 2 километра от магазина. Разказва, че неволята го е накарала да се заеме с реконструкцията на триколката и сам си е направил всичко. Возилото му има две врати, пази го от дъжд и от пек. За предно стъкло е сложил прозрачна плоскост, а на вертикалните предни странични рейки е закрепил огледала, които му дават възможност да вижда и назад. В дъждовно време това е идеален начин за придвижване. И въпреки че не е предвидил и монтирал чистачки, все пак има достатъчно видимост, а и преди да се качи и да потегли, позабърсва с парцал предното стъкло. Така с малко желание и майстор лък си е направил модификация, която фабрично се предлага за около 7000 лв.
Засега Законът за движение по пътищата не предвижда специална регистрация на тези возила. С едно зареждане те имат пробег от около 30 километра и по технически характеристики би трябвало да издържат близо 6000 заряда. Затова са предпочитани от възрастните хора по селата.
Този вид конструкции напомнят и за една позабравена триколка от недалечното минало, станала известна с името „Калинка“. Тя обаче се задвижва с двутактов двигател, а не с екологичен ел.двигател. За повече подробности- вижте видеото.

Exit mobile version