Иновативно обучение по немски и английски въвеждат в Дойче шуле/ ВИДЕО/

Родители учат с първокласниците, при по-големите се набляга на практиката с езика

Иновативно училище ще бъде през новата учебна година русенското СУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, съобщи директорът Искра Иванова.  Учебната програма в тази насока важи за първокласниците, както и за учениците в 8 клас в немските паралелки и деветокласниците с английски език.

При малките в първи клас ще се набляга на игровите методи, за да може да усвояват езика по интересен начин, тъй като обучението в тази възраст е само устно. Родителите също ще бъдат ангажирани – те ще получават на телефоните си звукови файлове със стихчета, песнички и думички, за да помагат на децата си да учат.

При 8 и 9 клас ще се ползват видеоматериали и нови методики на обучение, а целта е да се преодолее най-големият проблем за учениците – говоренето в практиката, за да падне езиковата бариера. Много често децата владеят отлично езика, но им е трудно да го използват.

Програмата за иновационното обучение е разработена за 5 години и ще е с надграждане, обясни още Искра Иванова. Така учениците, които сега започват по нея, ще могат да се развиват до 12 клас в посока на свободно владеене на езика.

Exit mobile version