Иновативно младежко експо се открива в Русенския университет

Седмото Иновативно младежко експо ще се проведе на 5 юни, понеделник, в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Инициативата се провежда от академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет под егидата на министъра на образованието и науката – проф. д-р Сашо Пенов. Съорганизатор е фондация „Еврика“, а партньор – „Асоциация на индустриалния капитал в България“.

В събитието ще участват студенти, ученици, младежи, представители на бизнеса и публичните институции, преподаватели и гости на университета. На 50 щанда ще бъдат представени иновативни продукти на ученически и студентски формации от България, Молдова, Украйна, Франция, Грузия, Испания, Малайзия.

Началото на събитието е в 11:30 часа на площадката пред Канев Център.

Паралелно научно събитие, което ще се проведе на същата дата от 12.15 ч, е “Студентска научна сесия: „Best paper Crystal Prize’23” В нея ще участват студенти, докторанти и млади учени, номинирани от съответните научни направления на Студентската научна сесия по факултети. Студентската научна сесия ще бъде излъчвана в YouTube.

Exit mobile version