Илия Деведжиев реализира проекта си „Десет римувани приказки за малки и големи“

Литературният проект „Десет римувани приказки за малки и големи“ на русенския артист Илия Деведжиев получава финансова подкрепа от годишната сесия на Министерството на културата. В оспорваната надпревара са участвали 426 авторски предложения от целия литературен спектър – художествени и документални творби, романи, сборници, стихове.

Одобрени са 115 проекта, детските са едва десет – и един от тях е бъдещият сборник с римувани приказки на Илия Деведжиев, оценен с максималните 30 точки. Министерството на културата разпредели общо 300 хиляди лева в тази литературна сесия.

„Десет римувани приказки за малки и големи“ ще разказват легендите за светеца Димитър Басарбовски и шейсетте римски кораба на Сексагинта Приста, за самодивите и момата, любена от змей, за зодиака и дървените слънца на Трявна. Когато са готови, приказките ще бъдат представени в ютюб канала на Група за театър „Камила“ и в ателиетата за разказване на истории „Нарисувай ми приказка“.

Илия Деведжиев е актьор, сценарист на филми и спектакли, мениджър на Група за театър „Камила“. Пише стихове, пиеси, приказки за малки и големи.

Exit mobile version