Илияна Йотова в Русе: Прогнозирам сериозен хаос около КОВИД-19 /ВИДЕО/

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира в Русе, че след няколко дни ще настъпи сериозен хаос по отношение на коронавируса в България. Причината е, че държавата няма програма за действие, а се реагира „на парче“.

„Независимо от много сериозните призиви на специалистите да се направи единна система, това все още не става. Само с консултации няма как да се случи новата програма. Ако започнат да се затварят институции, училища, университети, ще изпаднем пак в ситуацията от пролетта, когато имаше наистина много тежки резултати върху финансите и икономиката на страната“, заяви вицепрезидентът.

Според Йотова трябва да се състави национален план както по санитарно-здравните въпроси, така и да има нови, още по-сериозни мерки в две направления.“Едното е  за защита на българската икономика, тъй като 60 на 40 даде някакъв резултат, но това не може да бъде превантивна мярка за следваща ситуация, която може да бъде още по-тежка. Нужни са и специални мерки за най-уязвимите хора“, каза тя. Според Илияна Йотова това раздаване на пари в момента няма да доведе до стабилизиране на икономиката.

Тя не приема съкращаването на времето за карантина от 14 до 10 дни, нито факта, че нощните заведения продължават да работят, а хората да ходят с маски по улицата.

Илияна Йотова бе в Русе като патрон на честванията на 90-годишнината на писателя акад.Антон Дончев, като заедно с това посети училище „Никола Обретенов“ и се срещна с доставчици на социални услуги в Русе.

Exit mobile version