Изрисуван тролей със символи на Русе вози пътници в градския транспорт

Тролей, изрисуван с емблематични места –символи на Русе, вече вози пътници от градския транспорт. Външният вид на новата атракция е направен от професионални художници, ученици от Училището по изкуствата, деца и родители по време на Ретро парада преди седмица.

Русенци се радват на тролейбуса, който е част от парка на “Общински транспорт”, и се надяват той да изглежда така красиво и отвътре – да е чист и приветлив, за да бъде пътуването с него наистина удоволствие.

Върху тролея са изобразени типични местни сюжети от миналото и настоящето на Русе. В преобразяването се включиха художници Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева, както и колегите им и преподаватели в НУИ Виргиния Пенчева и Пейно Пейнов.

Акцията бе част от съвместния проект на „Общински транспорт Русе“ и Авто-мото клуб „РусчукЪ“ – „Изкуство на колела“, който получи финансиране по програма „Култура“ на Община Русе. Идеята е да се събуди вниманието на русенци към опазването на културно-историческото наследство, и да се направи по-привлекателна градската среда чрез алтернативни пространства за култура.

 

Exit mobile version