Изпълнено обещание: Бяла отбеляза с празник Деня на детето

Планираният празник за Деня на детето в Бяла, който бе отменен на 1 юни поради лошото време, днес се състоя на спортната площадка на „Арена Бяла“. Както бе обещал кметът Димитър Славов, децата на Бяла получиха своето забавно „Детско пиратско шоу“.  Празникът бе съчетан и с връчването на дипломи за завършващите ученици от първи до трети клас.

Децата бяха поздравени от кмета Димитър Славов. „Малки и най-важни жители на Община Бяла, с това парти ви даваме старт на лятната ваканция, за да прекарате летните месеци със забавни игри. А по-големите отделете време, за да прочетете книгите, препоръчани като литература през лятото за следващия клас“, каза кметът.

Главните герои на празника бяха ученици от началните училища и деца от детските градини в града. Участниците трябваше да търсят скритото съкровище, отбелязано на древна пиратска карта. Децата премиха през различни пиратски игри, разделени на момичета и момчета. Всички отбори се представиха отлично, а в хода на спектакъла освен огромна доза забавление малчуганите получиха и информация относно скритото съкровище.

С общи усилия на главните герои съкровището бе открито и всяко дете получи част от него чрез директорите на училищата и детските градини.

Exit mobile version