Изпращат на съд шофьора, убил пиян бебе в БМВ-то си /ВИДЕО/

Шофьорът, който на 19 декември причини смъртта на бебе на година и седем месеца, ще бъде изправен пред съд. 43-годишният мъж е обвинен от Окръжната прокуратура в Русе, че по предпазливост е убил детето и е причинил средни телесни повреди на още две жени – съпругата си и 17-годишната й дъщеря. Обвиняемият е бил пиян с 2,44 промила и е управлявал без книжка. Той е осъждан многократно и е лежал в затвора.

Инцидентът, за който Русе Медиа първа съобщи, е станал на 19 декември вечерта. Мъжът, заедно със съпругата си, дъщеря й и малкия си внук, отишли в дома на бащата на обвиняемия, където празнували имен ден. Обвиняемият изпил около 300 мл. ракия. Въпреки това, когато си тръгнали, настоял да не се ползва такси, а са приберат с колата. Обвиняемият започнал да шофира, въпреки че съзнавал, че не притежава правоспособност да управлява МПС и че е употребил алкохол. Движел се със скорост от 91,8 км./час и докато пътували, жена му непрекъснато му казвала да намали скоростта. Въпреки това той не я послушал.

В един момент изгубил управлението върху автомобила и се блъснал в носещата колона на моста, който минава над пътя за „Чародейка“ и „Родина“.

В резултат на тежката катастрофа пътниците са получили тежки травми, а бебето е починало. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото а разглеждане от съда.

Exit mobile version