Изложба-базар и концерт в „Канев център“ разкриват талантите на хората с увреждания

Фестивал под мотото „Светът е за всички“ започна днес в Русе. Той се организира за десета година и представя творческите заложби на хората с увреждания. В събитието участват сдружения и специализирани центрове от цялата страна, които ще демонстрират талантите си в залите на „Канев център“ в Русенския университет.

Красиви картички, предмети за бита, коледни играчки и картини – това са само част от произведенията, които са подредени в благотворителната изложба-базар. Интересът от страна на русенци към ръчно изработените експонати е огромен.

В десетото издание на фестивала участват 55 клубове от цялата страна. Всеки събира средства за своя благотворителна кауза. „Хората, които са изработили тези неща, цяла година са се подготвяли за тази изложба, с нетърпение очакват да продадат нещо, да съберат парички, да си купят нови материали за трудовата терапия. Нашият клуб „Майки със смели сърца“ е изработил картички и сувенири, които поставят началото на събирането на средства за зелено училище на децата. Започнали сме подготовка и за базара на мартеници, който има същата цел. Вече сме планирали зеленото училище да бъде отново на морето“, разказа организаторът на фестивала Стойка Панагонова. Специални гости на събитието тази година са певицата Крисия и актьорът бате Енчо, който участва за втори път. „За мен винаги е било важно човек да се проявява по артистичен начин. Театърът, песните, музиката, това е едно нещо, което много хора го пренебрегват и се радвам, че Стойка го прави това нещо за тези специални хора, защото хората, независимо какви са, все пак са равни“, сподели бате Енчо.

Фестивалът „Светът е за всички“ продължава утре с концерт на пълнолетни изпълнители с увреждания.

Exit mobile version