Изграждат осветление към кръстовището на „Джъмбо“, засега без кръгово

Изграждането на улично осветление по пътя Русе-Разград до кръстовището за Червена вода и кв. „Средна кула“ (кръстовището на магазин „Джъмбо“) започна от началото на седмицата.

Общината е заделила близо 100 000 лв. за строителни и монтажни дейности, като се предвижда да се поставят 6 стълба с височина 12 метра и двойни лампи тип „рогатка“, както и още 23 стълба с височина 16 метра с единични рогатки. В момента се правят захранващите кабелни линии.

Липсата на осветление на кръстовището, където стават често пътни произшествия, се смята за една от причините за катастрофи. Според експерти най-добрият вариант е изграждане на кръгово кръстовище. Очакваше се през тази година да стартира процедурата за избор на проектант и изпълнител, но след замразяването на средствата за пътни проекти от МРРБ това не се случи.

Областният управител Борислав Българинов имаше разговори в началото на септември с министерството, откъдето е било обещано да се осигурят средства за кръгово кръстовище.  Ако се заложат пари в държавния бюджет за 2022 г. за изграждането му, то би могло да се изгради догодина.

Exit mobile version