Извършителят на грабежи с нож и побой се оказа рецидивист с 13 присъди

Извършителят на двата грабежа в центъра на Русе,  при които бе използван нож и побой, се оказа рецидивист с 13 присъди. 37-годишният мъж бе оставен за постоянно в ареста от Окръжния съд в Русе по искане на прокуратурата. За престъпленията, които е извършил, Наказателният кодекс предвижда затвор от 5 до 15 години.

От справката за съдимост става ясно, че присъдите са главно за престъпления против собствеността, като последната присъда е влязла в сила на 5 юни 2018 г.. Тя е била затвор за срок от 3 години при строг режим отново за извършен грабеж. Многократните му осъждания и високият размер на предвиденото в закона наказание за това престъпление обуславят високата обществена опасност на деянието и дееца. Това, според съда, сочи на реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържано.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Е. С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Exit mobile version