Известната русенка Невяна Малчева пострада тежко заради „перките“ в София

Известната русенка Невяна Малчева пострада тежко заради „перките“ на ул.“Граф Игнатиев“ в София. Бившият зам.-кмет по културата в Русе, началник на кабинета на Стефан Данаилов като министър на културата и негов сътрудник като депутат през годините, е паднала и се е наранила на скандалните ограничители на столичната улица. Както е известно, те променяха вида си няколко пъти за последните месеци, след като създадоха куп неудобства за софиянци.

Информацията за инцидента със 72-годишната Невяна Малчева, разпространена първо от Фрог нюз, бе потвърдена за Русе Медиа от близките й. Тя е била откарана в „Пирогов“, където за нея са се погрижили няколко екипа специалисти. Малчева е получила счупвания на ръката, като фрактурата на китката е особено сложна. Лекарите са направили всичко възможно да наместят костта, за да успеят да предотвратя операция. Коляното също е с тежко нараняване, оток и продължително кървене. Въпреки че няма счупвания на лицеви кости, русенката е получила сериозен хематом на носа и на скулата. Ударът в главата се е разминал с фатален край. Тъй като Невяна Малчева страда и от диабет, това допълнително усложнява състоянието й.

Близките й са възмутени от нелепия инцидент, причинен от недомислието на проекта за реконструкция на столичната улица. Още повече, че това се случва на активен и подвижен човек като Малчева, а какво остава за хора със здравословни проблеми, които се придвижват бавно и трудно. Семейството се надява тя да успее да се възстанови без сериозни последици за здравето й.

Exit mobile version