Идеята за ваканционно селище край Николово се възражда отново

Идеята за изграждане на ваканционно селище край село Николово се възражда отново. През 2016 г. в община Русе бе внесено подобно инвестиционно предложение за изграждане на 10 ваканционни къщи, водни огледала и трафопост в района на езерото. То бе на семейство, което живее в района, но не се стигна до реализация.

На предстоящата сесия на Общинския съвет темата пак ще бъде актуална, само че този път се внася искане за разрешаване изработването на подробен устройствен план от друг бизнесмен. Това е Данаил Йорданов, собственик на поземлен имот в местността „Над село“ край Николово. Според справка в Търговския регистър той е свързан с няколко фирми, сред които по-известна е финансова къща „Абдера“.

Имотът има площ от 13 888 кв.метра и попада в територия, определена с Общия устройствен план на община Русе за ваканционно селище. Намерението на собственика е да се обособят нови 14 имота за застрояване, организирани около нов вътрешен обслужващ път в същия имот.

След решението на съветниците за изработването на ПУП, ще се премине към следващите процедури, свързани с реализацията на идеята.

Exit mobile version