Иван Григоров: Усещат се тайни договорки между ГЕРБ и БСП

Иван Григоров е роден на 3 август 1952 година в Русе. От ноември 2011  до септември 2019 е бил зам.- кмет на Община Русе с ресор Хуманитарни дейности. Преди това от август 2009 г. до 2011 г. е бил зам.-областен управител на Област Русе. В периода от ноември 2007 до юли 2009 е общински съветник, като преди това три години е бил земеделски производител. Преди това 13 години е заемал поста регионален търговски мениджър в различни фирми. Кандидат за общински съветник втори мандат от листата на СДС.

Г-н Григоров, ще Ви върна малко назад, за да припомните какви бяха причините да преминете от ГЕРБ към СДС, след като 13 пъти бяхте шеф на предизборния щаб на партията?

– Да, разбира се. Аз съм сред учредителите на ГЕРБ, бях организационен секретар на общинската структура и 13 пъти шеф на предизборния щаб. При предходните местни избори през 2019 година със започването на кампанията, никой не ме потърси за нищо. Решиха, че ще се справят без мен. Не бях и в листата за общински съветници. Голяма част от активните общински съветници не бяха поставени на челни места в листата. Почувствах се пренебрегнат и тогава дойде и покана от сегашния кандидат за кмет от СДС Станимир Станчев. Със СДС сме сестрински партии, със сходни политически убеждения. Сметнах, че тази промяна ще ми позволи да работя в посока, която подкрепям и вярвам, че е най-добра за общината и хората в нея.

Как се извършва процесът по оценка и избор на кандидатите за кмет и за общински съветници в ГЕРБ и по какви критерии?

– Решенията в ГЕРБ се вземат от ръководните кадри. Регионалният координатор на ГЕРБ работи с досегашния кмет Пенчо Милков и прави всичко възможно това да продължи и в новия мандат. Умишлено от ГЕРБ предложиха неизбираем кмет. За ръководните кадри в ГЕРБ е по-лесно да работят с досегашния кмет, защото вече всичко е стиковано. Това се усеща от държанието на ГЕРБ. Както бяха опозиция, изведнъж настъпи тишина.

Що се отнася до кандидатурите за общински съветници, в новата листа има само 5-6 души от предишните структури. Всички са премахнати и са заменени с нови, които да слугуват на ръководството. Те вече не са интересни, защото не изпълняваха задачите, за които бяха взети от ръководителя на ГЕРБ.

– Говорите за договорка между кандидата за кмет от БСП Пенчо Милков и ГЕРБ. Споделете повече детайли за тази ситуация и как тя повлия на изборите?

– Да, вярно е. Има договорка между Пенчо Милков от БСП и ГЕРБ, която засегна кандидатурите за кмет и общински съветници. ГЕРБ издигна слаба кандидатура, предпочитайки да работи със стария кмет, защото това ще им донесе удобство във вече структурираната работа с общината.

– Какви предизвикателства срещнахте след преминаването си в СДС и как се справихте с тях?

– След преминаването ми в СДС през 2019 проведохме успешни местни избори и имахме четирима общински съветници. Работихме единно по всички проблеми, които трябваше да решаваме. Този общински съвет беше много деструктивен. СДС беше абсолютна опозиция и нямаше проблем, по който да не вземем отношение. Работихме единно и действахме с принципи, които вярваме, че са най-добри за общината. Изправихме се пред предизвикателства, но успяхме да вземем отношение по всички въпроси и проблеми в общината.

– Какви са Вашите планове и цели като кандидат за общински съветник?

– Моите цели са да продължа да работя в полза на общността, да подкрепя и насърчавам идеи и проекти, които ще доведат до подобрение на живота в нашата община. Искам да бъда гласът на хората, да слушам техните нужди и да допринеса за тяхното по-добро бъдеще.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version