Ивайло Петков напуска поста на изпълнителен директор, остава в УС /ВИДЕО/

Малин Орачев ще продължи да води "Дунав", ползва се с доверието на ръководството

Ивайло Петков от днес вече не е изпълнителен директор на „Дунав“-Русе. Новината бе съобщена по време на първата тренировка, която отборът проведе преди началото на новия сезон. Петков обаче остава в Управителния съвет на клуба, а на негово място засега няма да бъде назначаван друг човек.

„Напуснах поста, защото ще се конкретизирам върху мои бизнес дела, които имам, и върху семейството си. За две години оставих настрани личния бизнес и интереси, но оставам член на УС и с каквото, мога ще помагам. Искам да се спрат всякакви спекулации, че някой ме е излъгал, или че аз съм излъгал някой. Няма такова нещо, тръгвам си като нормален човек. Колкото и странно да звучи, няма интриги, няма нещо, което е да е причина, тръгвам си по мое собствено желание“, заяви Петков.

Треньорът Малин Орачев остава на поста си, бе категоричен президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. „Още в миналия сезон, даже и в момент, в който резултатите не бяха добри и имаше викове „Оставка“ от трибуните, Малин Орачев се ползва с цялото ни доверие. Вече 7-8 месеца работим заедно, от чисто човешките му качества лично аз съм очарован. Моето мнение е, че той е изключително добър треньор“, каза д-р Симеонов.

Днес футболистите на „Дунав“ излязоха на терена с настроение, като разбиха две бутилки шампанско за късмет. Те бяха посрещнати на терена на стадион „Дунав“ с менче и пита. В първата тренировка се включиха и шестте нови попълнения, след като към отбора вече се присъединиха нападателят Ахмед Ахмедов и полузащитникът Даниел Пехливанов. Останалите нови играчи са Георги Динков, Борислав Балджийски, Александър Александров и Иван Коконов. Единствено от тренировката отсъстваше Исмаил Исса, който е в Турция заради Байрама. Все още се чака дали към „драконите“ ще се присъедини вратарят Филип Димитров. Отборът има нужда и от вътрешен халф след напускането на капитана Диян Димов.

„Дунав“ е амбициран да се докаже в Първа лига и да се утвърди като един от стабилните отбори, коментира треньорът Малин Орачев. „Градим изцяло нов отбор, надявам се момчета, които ги привлякохме, да докажат, че заслужават мястото си в Дунав. Ще се постараем много, ще се трудим, ще дадем всичко от нас и което е по силите ни, за да направим един добър и стойностен сезон“, заяви наставникът.

За президента на клуба д-р Симеон Симеонов най-точният и важен критерий за успех е пълният стадион. „Искаме отборът да играе така, че да има желаещи да го гледат на стадиона. Клубове като нашия могат единствено да оцелеят, ако стадионите им са пълни на всеки мач. А за да са пълни, отборът трябва да предлага зрелище, включващо желание за изява, отговорност при носене на емблемата на „Дунав“ и, естествено, добри резултати и добра игра“, коментира д-р Симеонов.

Тази вечер „Дунав“ заминава на лагер в Трявна, а от утре започва двуразови тренировки. Футболистите ще изиграят няколко контроли, включително и с отбор от Румъния. Последната контрола ще бъде една седмица преди първенството, на 13 юли, срещу „Локомотив“-Горна Оряховица.

Exit mobile version