Зъболекарят д-р Ченко Сотиров ще води листата на партията на Цветанов в Русе

Зъболекарят д-р Ченко Сотиров ще води листата на партия “Републиканци за България” в Русе на предстоящите парламентарни  избори. Той бе в инициативния комитет за създаването на новата политическа сила и се ползва с доверието на лидера Цветан Цветанов. Името на д-р Сотиров бе обявено лично от Цветан Цветанов, който бе на работна среща със структурата на „Републиканци за България“ в Русе. Заедно с него бе и зам.-председателят на партията Павел Вълнев.

В листата за Русе ще бъдат също областният координатор Бранимир Стефанов, общинският председател Илия Шалев и Филип Виденов-координатор на секторни политики “Спорт”.

Д-р Ченко Сотиров благодари за доверието и заяви, че всички заедно ще работят в един екип. „Тази партия не е лидерска и заедно трябва да оправдаем доверието“, каза той.

Окончателният вариант на листите ще бъде одобрен в събота на Изпълнителен съвет на „Републиканци за България. „Ще се постараем да се съобразим с предложенията на областните структури. Много от енергията я влагаме в ежедневните срещи с хората. А кандидатите ни ще бъдат на различна възраст и етнос, които ще работят за обединението на българското общество, а не за разединението му“, заяви Цветан Цветанов.

Той подчерта, че акцентът в кампанията са секторните политики, като партията ще покаже, че дава хоризонт и политически решения. Основна задача също е да отговори на очакванията на българите, живеещи в чужбина.

Тъй като сънародниците ни зад граница не могат да гласуват по пощата след решението на управляващите, това е довело до ограничаване на техните конституционни права. „В бъдеще ние трябва да им гарантираме, че ще могат реално да участват в политическия живот, включително и за хората с двойно гражданство. Има много млади и способни българи, които могат да се включат с качествата си“, коментира Цветанов. И даде пример със зам.-председателя на партията Павел Вълнев – въпреки че бизнесменът може да бъде много полезен с опита си, той няма право да се кандидатира за депутат, тъй като има двойно гражданство.

Предстои „Републиканци за България“ да представят секторната си политика в областите “Електронно управление,“Външна политика” и “Българи в чужбина”.

Exit mobile version