Зоната за украински бежанци на Дунав мост – с нова организация /ВИДЕО/

От две седмици е въведена нова организация в зоната за украинските бежанци, която бе изградена на граничния пункт Дунав мост при Русе на трасе „вход“. В продължение на няколко месеца в нея бяха поставени фургони и палатки и бе необходимо денонощно присъствие на институции като Спешна помощ, пожарна, БЧК. Целта бе да може да се поеме трафикът от влизащи в страната украинци, бягащи от войната.

От две седмици екипите на Спешна помощ и пожарната са в режим „на разположение“ – ако има необходимост, са в готовност да реагират и дойдат на място. БЧК също са в по-лек режим за оказване на подкрепа при нужда.

Причината е, че от влезлите в страната украинци при Дунав мост за последните 7 дни едва десетина души са се регистрирали за временна закрила.

Същевременно общата статистика показва, че България има приблизително 87 00 пребиваващи украинци към днешна дата, докато броят на регистрираните за временна закрила е малко над 120 000. Това означава, че близо една трета са се регистрирали и впоследствие са напуснали страната.

Exit mobile version