Зов за помощ: 6-годишната Яни от Русе се бори с най-страшната болест

Русенци с големи сърца създадоха група „Благотворителен базар – живот за малката Яни“, https://www.facebook.com/groups/3622893951145932 , за да помогнат на 6-годишната Яница от Русе в битката с най-страшната болест- рак. Момиченцето е било диагностицирано преди дни с тежката диагноза.

Яни е само на 6 годинки, от град Русе. Допреди дни е била едно усмихнато ,лъчезарно и безгрижно дете, като всички останали дечица. В края на миналата седмица обаче Яни се оплаква от главоболие, което не е преминало от медикаментите, които са били предписани. Родителите на Яни получават насока от лекар да бъде направен скенер, на който е била видяна туморна формация в главичката на детето.

Без да чакат, още на следващия ден, те завеждат Яни в София, където е направен и ядрено-магнитен резонанс. За съжаление диагнозата е потвърдена. В рамките на същия ден са направени и срещи с трима водещи неврохирурзи, според които туморът не може да бъде лекуван в България.

Прибирайки се в Русе, семейството започва да търси контакти с чужди клиники, които биха могли да проведат лечението на Яни. Подават запитвания и документи в няколко клиники в Европа и само преди ден получават обнадеждаваща информация от клиника в Кьолн, предлагаща специфична имунотерапия за конкретния вид тумор. До няколко дни ще бъде изпратена и оферта за цената на терапията. Преди да приемат детето обаче, от клиниката в Кьолн са препоръчали тук в България, в болница ИСУЛ, да бъде проведен курс на лъчелечение, да бъде поставен шънт (клапа в черепа, която да отвежда течностите, за да се намали компресията върху мозъка) и венозен порт (венозен катетър). След като това бъде направено, Яни ще е готова да замине за Германия.

Родителите на детето обаче не разполагат със средства за лечение в чужбина и поради тази причина днес е стартирана кампания за набиране на средствата, които ще са необходими за лечението на малката Яни.

Междувременно са подготвени документи за кандидатстване във Фонда за лечение на деца в чужбина, но тежката и тромава процедура, а и вероятността да бъде даден отказ за финансиране на лечението, кара родителите на детето да пристъпят към тази крачка.

В следващите 3 седмици Яни ще е в ИСУЛ , където ще бъдат извършени посочените по-горе операции и ще бъде проведено лъчелечението.

„Стартирайки тази кампания, ви молим да подадете ръка на това малко момиченце, да я подкрепите със сума по сметката или да си закупите вещ от базара в нейна полза. Всяко ваше левче, всяка стотинка дори, са жизненоважни за Яни в момента. Няма малко или голямо дарение! Всяка дарена сума е крачка към оздравяването на Яни и глътка въздух към живот без болестта!
За сега разполагаме само с един начин,по който може да се превеждат суми за Яница ,но скоро очакваме да има Пейпал и DMS“, казват инициаторите.
Сметката по която всеки може да преведе сума в помощ на Яни е :
BG86UBBS80021018888650
титуляр: Яница Петрова Карачорова
гр.Русе
Всяка нова информация, свързана с лечението, както и очакваната оферта от Кьолн, ще бъде качвана веднага във фейсбук групата.
Exit mobile version