„Златните хитове на Братя Аргирови“ в Русе е разпродаден, пуснаха още билети

Концертът „Златните хитове на Братя Аргирови – 40 години на сцена“, който ще се състои на 23 май от 19 часа в Доходното здание, е разпродаден, съобщиха от Русенската опера. Поради големия интерес на публиката организаторите пуснаха в продажба допълнителни 30 места.

Златните хитове на братята Благовест и Светослав Аргирови ще прозвучат под съпровода на оркестъра на Русенската опера. Това не е случайно, тъй като Братя Аргирови навлизат в света на музиката като класически музиканти. Възпитаници са на Музикалната академия – Благовест като многообещаващ виолончелист, а Светослав е талантлив пианист. Днес те чувстват своето място на взискателни и търсещи професионалисти и музиканти в компанията на русенските инструменталисти.

Най-известните им песни прозвучават в нови аранжименти, направени от диригента Димитър Косев, а тъй като Русе съдбовно е свързан с много нови неща, тук те ще изпълнят и най-новите си песни. Други от парчетата ще бъдат изпети заедно със солисти на русенската оперна трупа.

След концерта Благовест и Светослав предлагат среща с публиката във фоайето на Доходното здание където почитателите им ще имат възможността да получат автографи на корицата на новата им биографична книга „Братя Аргирови. Гот е да сме двама“. Авторът, събрал техните спомени и откровения, е популярният радиоводещ Йордан Георгиев- Данчо Стълбицата. Представянето е организирано от издателство „Софтпрес“.

Концертът е първият от поредицата, с която братя Аргирови съвместно с русенските музиканти ще отбележат своя творчески юбилей в цялата страна.

 

Exit mobile version