Звезди от „Скъпи наследници“ играят в новата премиера на Русенския театър /ВИДЕО/

„Три сватби и едно възкресение“ се нарича новият премиерен спектакъл на Русенския драматичен театър, който ще бъде представен на 13 май на голямата сцена на Доходното здание. Той е направен по мотиви на пиесата на италианския драматург Карло Голдони „Слуга на двама господари“, а негов режисьор е  Ивайло Ненов.

Заглавието на постановката е избрано по необичаен начин – след анкета във фейсбук страницата на ДТ „Сава Огнянов“, в която са се включили около 500 души. Измежду предложените три варианта, предпочитанията са били за „Три сватби и едно възкресение“. Самият режисьор определя спектакъла като комедия с преплетени три любовни истории.

Декорът на сцената представлява огромен вестник с новини, чийто заглавия са изписани с български букви, използвана е и „шльокавица“. „Омесили сме нещата, за да сме в духа на нашето време“, казва Ненов. Музиката ще бъде изпълнявана на живо от Серджо Авакян.

В спектакъла участват гост-звездите от сериала „Скъпи наследници“  София Бобчева и Юлиян Петров, заедно с русенските си колеги Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Кадри Хабил, Ивайло Спасимиров, Дайана Михайлова, Венцислав Петков, Йовко Кънев, Александър Узунов.

Сценографията и костюмите са на Теодор Киряков и Ивайло Николов.

Exit mobile version