За три дни Русе ще бъде център на туризма и развлеченията /ВИДЕО/

От 17 до 19 юни Русе ще бъде домакин на 16-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и 13-ия Фестивал на туристическите забавления и анимации, съобщи зам.-кметът по икономика Златомира Стефанова.

Изложението ще бъде в сградата на Доходното здание и е най-голямото браншово събитие за тази година в България. В него ще се включат 35 участници, сред които хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна. Те ще представят дейността си със съдействието на учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе.

Съпътстващата програма включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тема „Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19“, кръгла маса „3D-визуализацията на културно-туристическо наследство“ – съвместен проект на РУ „Ангел Кънчев“ и Регионалния исторически музей, и конференцията „800 години Ивановски скални църкви“.

В трите дни на площад „Свобода“ ще бъдат разположени и занаятчийски работилници от Русенската задруга на майсторите, както и разнообразни атракциони за гостите на града. Сред тях са:

Основни акценти в програмата са:

17 юни

18 юни

19 юни

 

Exit mobile version