За пътуващите: От тази нощ маските в Букурещ стават задължителни навсякъде

Носенето на маска става задължително във всички обществени пространства на открито и закрито в румънската столица Букурещ. Мерките влизат в сила от 0.00 часа на 20 октомври, вторник, и ще продължат засега за срок от 14 дни.

Това става ясно от изявлението на говорителя на префектурата Мариана Станку-Ципишка, цитирана от Аджерпрес. Присъствените учебни занятия се прекратяват от утре. Забранява дейността на кината, театрите и концертните зали, както и на ресторантите на закрито, с изключение на тези в хотелите и пансионите, които имат право да обслужват само настанените гости.

Остава разрешена дейността в откритите пространства на ресторантите и кафенетата. От утре се забранява също дейността на игралните зали в румънската столица.

До тези мерки се стигна, след като в Букурещ бе прехвърлен прагът от три случая на COVID-19 на 1000 души население. През последното денонощие в Букурещ бяха регистрирани 581 нови случая, като нивото на заболеваемост вече е 3,19 на хиляда души.

В страната през последните 24 часа бяха потвърдени 2466 нови случая при направени 8040 теста. 59 души са починали, а 757 се намират в интензивни отделения. От началото на пандемията в Румъния са регистрирани 182 854 случая на Ковид-19 и 5931 смъртни случая.

Exit mobile version