За първи път: Седмица на джаза в Русе обединява различни изкуства

Седмица на джаза под мотото „Русе-Джаз-Русе“ ще се проведе за първи път в Русе. Организатори на събитието, което обединява различни изкуства под знака на най-свободната музика, са Община Русе, ОП „Русе Арт“ и Клуб на дейците на културата.
Откриването на Седмицата на джаза ще се състои на 14 ноември от 18 ч във фоайето на Доходното здание. Там ще бъде подредена фотографската изложба на Иво Ботев „Емоцията на джаза“.

На 15 ноември от 19 ч в зала „Европа“ ще прозвучи концертът „И операта в джаза…“, в който ще участват солистите на Русенска опера Нели Петкова и Теодор Петков.

На 16 ноември от 19 ч отново в зала „Европа“ е ред на друг интересен камерен концерт – „Между операта и джаза – Гершуин“, в който ще се представят солистите на Русенска опера Анна Карадимитрова -сопран, и Преслав Петков-кларинет.
На 17 ноември от 19 ч в Доходното здание е ред на концерта на Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев. Солисти ще бъдат двама от най-известните джазмени – Михаил Йосифов-тромпет, и Велислав Стоянов-тромбон.

Гвоздеят в програмата ще бъде на 18 и 19 ноември, когато от 19 ч в Доходното здание ще се проведе 46-ият Джаз Фест Русе’2022. Той се организира от Община Русе, ОП „Русе Арт“, КДК, Фондация „Петър Петров – Парчето“. На 18 ноември ще свирят Антони Дончев Трио и
Montuno.Bg, а на 19 ноември на сцената ще се качат Спектрум Вокал Бенд и Ангел Заберски Квинтет

Финалът ще бъде на 19 ноември от 21:30 ч в камерната зала на Доходното здание. Там ще се играе спектакълът „Артисти в джаза“ по идея на Евгения Явашева, която е автор на постановката и сценография. Участват актьорите Венцислав Петков, Евгения Явашева, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Надя Банчева, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев.

Exit mobile version