За престъпления: Отнемат коли и имущество за над 10 млн.лв. от трима русенци

Над 10 млн.лв. от трима русенци са отнети с решения на съда след искане на КПКОМПИ. Те са обвинени в различни престъпления след извършена проверка от Антикорупционната комисия.

С решение на Окръжен съд-Русе в полза на държавата са отнети активи на стойност 3,9 млн.лв. от Валентин Ганев и свързани с него юридически лица. Производството на комисията е започнало след привличането на Ганев като обвиняем за данъчни престъпления. Отнети са моторни превозни средства – налични и като парична равностойност, и суми от отчуждени дружествени дялове.

С решение на Апелативен съд-Велико Търново се потвърждава решение на Окръжен съд-Русе, с което се отнема в полза на държавата имущество на стойност 59 000 лв. от Петър Георгиев. Производството на КПКОНПИ е започнало след привличането му като обвиняем от прокуратурата за телефонни измами. Отнемат се 10 броя автомобили, суми от дружествени дялове, както и от продажбата на 4 други автомобила.

С решение на Окръжен съд – Русе в полза на държавата се отнема имущество на стойност 6,1 млн. лв. от Филип Маринов. Проверката за него е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления в особено големи размери – като физическо лице и като управител на фирма „ВИП Лизинг“ и „Копърка“.

Exit mobile version