За ПЕНЧО МИЛКОВ или защо истинските леви няма да подкрепят БСП

Мнение на Стелиян Стефанов – кандидат за кмет на община Русе от МК МИР

Русенци имаха възможността наскоро да гледат дебата за Русе, ако може да се нарече така,  по Нова телевизия. В него  единственото, което ми направи впечaтление, беше  блясъкът в очите на уж-левия кандидат Пенчо Милков. Заучените фрази, сляпа агресивност и поднесени с патос неистини , както и спестената информация на жителите на Общината.  По неговите думи информация нямало да бъде спестявана на гражданите в бъдеще, но още сега виждаме предизборен популизъм.

Ще коментирам някои негови твърдения:

  1. „Искал промяна“ – Можем да се запитаме защо премълчава, че неговата БСП е архитект на политическото статукво в Русе? Не бяха ли те в далечната 2009 г., които поканиха ГЕРБ във властта. Тогава  наложиха за председател на Общинския съвет проф. Васил Пенчев,  а бизнес звездата на Красимир Даков изгря, като  му предоставиха възможността да отремонтира част от градския площад и да достави китайския гранит за него.
  2. „Бил само в опозиция“ – Каква опозиция е БСП в Русе, когато десет години си разменят услуги с ГЕРБ и управляват заедно. Разликата е, че сега е  кметът Стоилов, но пък председателят на Общинския съвет е червен.
  3. „ Борец срещу „Монтюпе“ и замърсяванията“ –  Русенци помнят, че  именно по време на управлението на БСП бе издадено строителното разрешение за този завод?! Защо тогава не видяха, че няма аспиратори и филтри? Да не говорим, че управляваха през 2013-14, точно в пика на замърсяванията – защо не спряха завода, както сега иска?
  4. „ Ще привлича високотехнологични производства и ще вдига доходите“ – Не е ли в листата за общински съветници на местна коалиция „БСП за България“ Александър Неделчев, който участваше в разпродажбата на терените в Индустриалния парк спекулативно, без ангажименти за инвестиции, и сега повечето  пустеят, по времето на заместник- кметския му мандат в община Русе?!
  5. „Обвини опонентите си за забавянето на магистралата Русе-Велико Търново“ – Както е известно, забавата е заради жалба от подставени лица на червен депутат с неясни лични мотиви .

Изпозвайки контекста, може да цитираме Алеко Константинов : „на балами ни направиха“,  както казва Бай Ганьо… Така и кандидатът на БСП Пенчо Милков набързо се отрече мълчаливо от всичко, което БСП сътвори в Русе през последните 10 години – и от Божидар Йотов (кмет), и от Венцислав Калчев (областен управител), и дори от собствения си кандидат за общински съветник Александър Неделчев. Нямал нищо общо с греховете им…

Разликата между БСП и нормалните хора с леви убеждения – едните са клан и за тях истината е маловажна, правят каквото им е изгодно и строят социализъм само за себе си, а после разчитат на късата памет на народа. Другите са за честност и солидарност, като се борят за промяна в статуквото. Ние , от местна гражданска коалиция МИР, ви призоваваме да  изберете именно това с номер 70 в интегралната бюлетина.

Стелиян Стефанов – кандидат за кмет на община Русе от МК МИР

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Exit mobile version