За втори път шеф на МВР-Русе напуска системата около избори /ВИДЕО/

Директорът на Областната дирекция на МВР в Русе ст.комисар Теодор Атанасов потвърди днес официално, че е подал рапорт за напускане на системата на МВР по собствено желание. Той очаква заповедта на вътрешния министър за освобождаването му да бъде издадена в 7-дневен срок.

„Питая добри чувства към системата на МВР и ще ги съхраня“, бе лаконичният коментар на ст.комисар Атанасов. Той не коментира причините за напускането си, но индиректно отрече да са свързани с политическата обстановка. Директорът има нужния стаж и години за пенсиониране.

Прави впечатление обаче, че това се случва преди предсрочните парламентарни избори и кадровите промени в много държавни структури. Подобна бе ситуацията и с друг директор на МВР-Русе – комисар Светослав Първанов, който също се раздели със системата на МВР около избори. Той подаде рапорт за напускане по собствено желание през август 2013 г., три месеца след парламентарните избори, след 7 години начело на дирекцията. Тогава Първанов обясни, че решението му е свързано с лични причини, а не с политическата обстановка.

Exit mobile version