Зачестяват опитите за кражби от млади хора в хипермаркети в Русе

Зачестяват опитите за кражби, и то на продукти за по-големи суми, които се извършват в хипермаркетите в Русе. Само през вчерашния ден полицията е заловила двама души, които са извършили такова престъпление.

Малко преди 11.30 ч вчера в магазин на ул.“Чипровци“ е бил хванат мъж, който се опитал да изнесе 12 вакуумирани опаковки с хранителни продукти за близо 90 лв. Изпратеният на място полицейски екип от Второ РУ е установил, че извършителят е 35-годишен русенец.

Вечерта около 19.30 ч охранител в хипермаркет кв. „Дружба“ е извикал полиция от Първо РУ заради клиентка, която е била видяна на охранителните камери да отваря кашон и да вади от него бутилка коняк. Тя е скрила алкохола в джоб на връхната си дреха, заобиколила е касите и се е опитала да излезе от магазина. На изхода е била задържана от охраната до идването на полицията. Бутилката коняк е струвала близо 75 лв. Извършителката е на 31 години от Русе.

И по двата случая са образувани бързи производства за кражба.

Преди няколко дни имаше друг подобен опит, отново в хипермаркет и отново от млад човек. 32-годишен русенец беше задържан след касовата зона в магазина с незаплатени 4 бутилки с уиски, филе „Елена“, епилатор и две машинки за подстригване на обща стойност над 570 лв. По случая отново са работили полицаите от Първо РУ, като има бързо производство за кражба.

В общия случай наказанието е лишаване от свобода до 8 години, а при маловажни случаи – лишаване от свобода до 1 година или поправителен труд, или глоба до 5000 лв.

Exit mobile version