Зачестяват нападенията над полицаи в Русе след пиянски скандали

Зачестяват нападенията над полицаи в Русе след пиянски скандали в малките часове на нощта. За последната седмица има три подобни инцидента, и то все над служители на реда от Второ РПУ.

Последният е от 5 декември, когато екип на полицията е изпратен на бул. „България“ заради сигнал на тел. 112 за проблем, възникнал в ресторанта на паркинг. От персонала на заведението са поискали съдействие, тъй като клиенти в нетрезво състояние предизвикали скандал и не искали да напуснат обекта.

На място служителите на реда са установили 44-годишен мъж от Плевен, във видимо нетрезво състояние. При появата на униформените той продължил да се държи непристойно, нарушавайки обществения ред. Мъжът отправял обидни изрази и квалификации по адрес на полицаите, като при това нападнал единия и го ударил.

44-годишният плевенчанин е бил задържан и отведен в районното управление, като при задържането е оказал съпротива.

Случаят се разследва в хода на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2 от НК – „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред“. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до пет години.

Exit mobile version