Затвориха временно пътя край Полско Косово, вадят паднал тир до жп линията

Турски тир, паднал на сантиметри от жп линията край село Полско Косово, затвори временно движението по път I-5 Бяла – Полски Тръмбеш. Операцията по изтеглянето започна около 18 часа и ще продължи минимум час. Въведен е обход за леките автомобили: по път III-407 Бяла – Страхилово – Полски Тръмбеш и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място, а движението се регулира от Пътна полиция.

Инцидентът е станал около 13 часа, при разминаване между два чуждестранни тежкотоварни камиона. Турският тир е предприел изпреварване, но тъй като е бил на завой, е закачил другият камион и е излязъл от пътя. Паднал е по ската в непосредствена близост до жп линията. Макар да не е паднал на релсите, разстоянието е такова, че не позволява да премине влак. Това е наложило да бъде спряно движението на композициите.

На място са били изпратени екипи на пожарната, на полицията и на Спешна помощ. Кабината е била разрязана, за да бъде изваден единият от двамата шофьори, пътували в турския тир. Те са откарани в Бяла за преглед без сериозни травми.

Операцията по изтеглянето на камиона, който е натоварен с бръснарски принадлежности, се очаква да не продължи дълго. Тъй като товарът е само 5 тона, експертите на място смятат, че ще могат да го изтеглят, без да се налага претоварване.

Exit mobile version