Затварят улици в центъра на Русе заради военния министър Каракачанов

Част от центъра на Русе ще бъде затворена за движение на автомобили на 28 февруари, петък, заради посещението на военния министър Красимир Каракачанов. От 8 до 16 часа няма да се допускат превозни средства по ул.“Княжеска“ в периметъра от хотел „Ана Палас“ до пресечката с ул.„Епископ Босилков“.

Красимир Каракачанов идва в Русе, за да постави началото на честванията на 140-та годишнина от създаването на военните окръжия в страната. Той ще открие юбилейна плоча в 12 часа пред сградата на Военното окръжие  на ул.“Княжеска“.

По-късно от 13.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се състои кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в България, а след това във фоайето на Доходното здание ще бъде открита и тематична изложба.

Припомняме, че на 27-ми септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите „Окръжни воински началници“, с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.

Exit mobile version