Засега без нови мерки в Русенско, учениците ще ходят на училище /ВИДЕО/

В Русе засега няма да се въвеждат нови мерки, обяви областният управител Анатоли Станев. Въпреки че има висок ръст на заболелите, се изчаква новата методика, която ще бъде определена от здравното министерство, преди да се проведе нов щаб и да се види ще има ли ограничения. За момента се наблюдават показателите на заразени, заболели, настанени в болница и брой на заетите легла, обясни директорът на РЗИ-Русе д-р Искра Генева.

Засега учениците ще продължат да ходят на училище без промени, докато не се изясни новата методика. Тенденцията обаче е на увеличение на карантинираните паралелки.

Ще се работи по затягане контрола по спазването на въведените към момента мерки и даване на възможност за имунизация срещу заболяването на всеки в удобно време.

На болнично лечение в ковид отделенията в областта се намират 228 души, като 56 от тях са в реанимация. Свободните легла са 160, от които 10 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца. До момента има информация само за едно дете, което е било настанено в интензивно отделение.

Доказаните случаи на омикрон в Русе са 6, на жени, някои ваксинирани, други не.

Стойността на заболеваемостта на 100 000 души за две седмици е най-висока за община Русе – 1023, следвана от Иваново и Бяла съответно с 868.76 и 753.05 на 100 000. Най-спокойна се оказва обстановката във Ветово, където индикаторът сочи 72.03.

Повече информация вижте във видеото.

Exit mobile version