Започна облагородяването на третата тераса до Общината

От началото на седмицата са започнали дейности по облагородяване на пространството до Община Русе. След разчистването на старата растителност, в момента се изгражда напоителната система. След изкопаването на каналите, предстои в тях да се положат тръбите и да се монтират пръскачите. Пространството на терасата ще е със самостоятелно управление от контролери, което ще дава възможност поливането на всяка тревна площ, да става според необходимостта за това. Основният проблем, който е забавил изграждането на поливната система, е бил свързан с въпроса как да се захранва с вода, без да се налага разкопаване.

Той е решен, като се взема вода от изградената вече поливна система от другите две места до общината, като тръбите минават под решетките в основата на стъпалата. Неочакваната трудност е била именно в невъзможността да се извадят металните решетки и да се положи гъвкавата тръба. Наложило се е да се търси доставчикът на решетките и са искани указания за начина им на монтиране и захващане.

Водната точка за захранване вече е изградена, както и управлението й с контролерите. След като приключи изграждането на поливната система, предстои затревяване с чимове и зацветяване.

Exit mobile version