Зам.-ректорът на Русенския университет участва в срещи в Европейската комисия

Заместник-ректорът на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова взе участие в две значими работни срещи в Европейската комисия в Брюксел – с еврокомисаря по кохезионна политика и регионално сътрудничество Елиза Ферейра и със заместник-началника на кабинета на еврокомисар Мария Габриел –Мария Колева.

Доц. Атанасова се включи в четиричленна делегация, представляваща алианса на Европейския трансграничен университет АКРОС, от който Русенският университет е част, заедно с още 9 партньорски университета от Германия, Франция, Испания, Италия, Словения, Полша, Румъния и Латвия.

Цел на посещението беше да се представи мисията и визията на АКРОС за развитието на образованието, науката и иновациите в 4 големи европейски трансгранични региона, където са разположени партньорските университети със своите над 100 000 студенти и близо 10 000 души преподавателски и административен състав.

Представителите на Европейската комисия бяха изключително впечатлени от потенциала на АКРОС за уникален принос към развитието на Европейското пространство за образование и изследвания, както и за добавена стойност към просперитета на регионалните екосистеми.

На проблемите и предизвикателствата пред трансграничните региони в Европа е посветено още едно събитие в рамките на АКРОС, което ще се състои на 10 март 2023 г. в Русенския университет, като за неговата организация си сътрудничат Русенският университет и Университетът в Крайова, Румъния.

 

 

 

 

Exit mobile version