Зам.-кметът Недев: Загадка е как жената е преместила загражденията /ВИДЕО/

Община Русе е направила проверка още сутринта на обекта, където 81-годишна жена падна в изкопа по водния проект на бул.“Христо Ботев“, съобщи зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев. Както Русе Медиа писа, жената е била открита малко преди 8 часа сутринта. При падането в двуметровата яма тя се е отървала само със счупена китка и счупен крак. Настанена е в хирургията в УМБАЛ „Канев“ за наблюдение, тъй като се касае за височинна травма, след което ще бъде преместена в ортопедия.

“Отново проверихме временната организация, няма нарушения. Доколкото разбрахме от изпълнителя на обекта, вчера са имали проверка и от РДНСК, така че обектът е бил в много добро състояние. Загадка може би все още остава как жената сама е преместила едно от огражденията. Разбрахме, че тя е имала здравословни проблеми, била е с деменция. Полицията работи по случая и изяснява обстоятелствата, при които е станал инцидентът“, коментира Димитър Недев.

В момента в Русе се работи по пет лота по проекта на ВиК, като те се изпълняват от 18 фирми. Правят се непрекъснати проверки за опазване на околната среда, спазване на временната организация, охрана на труда. Ангажимент на изпълнителя на обекта е да го обезопаси.

„Той трябва да ограничи достъпа така, че в него да не попадат лица, които не са свързани с дейността, която се извършва. Аз затова казах, че е загадка как е станало преместването, но явно, че има нещо недосвършено или недогледано по време на работата“, каза още зам.-кметът.

В случая най-вероятно се касае за нелепо стечение на обстоятелствата – оградните пана не са били захванати едно за друго, тъй като са от страната на мантинелите. Никой не е предполагал, че някой ще тръгне да ги мести, тъй като водят към изкопа. Смята се, че заради деменцията възрастната жена се е объркала и е искала да пресече платното, без да си дава сметка, че всъщност там има яма.

Exit mobile version